Translate (Oversætter)

fredag den 10. oktober 2014

De Søde Roer

De Søde Roer


Her i danmark for vi det meste af vores sukker far sukkerroer.
I en sukkerroe er der gemsnitlig 16 til 18% af den der er sukker. Det er ca. 100g.
Prosessen fra marken og til din kaffe skal først gemmen en fabrik.
På fabrikken bliver roerne først renset hvor de dernæst bliver snittet til pomfrites. De bliver dernæst tilsat varmt vand så de kan udvinde sukkeret. De pressede roe-snitter bliver tørret og dernæst anvendt til dyrefoder.
Sukker saften bliver dernæst destilleret til de for en tyktflydende masse. Dernæst kommer de det i en tryktank ved 80 C. for at det ikke skal karmelisere. Der bliver tilsat 100g. flormelis så blandingen nemmere daner krystaller. Af de 100g flormelis, der tilsættes, kan der blive 21 til 25 tons sukker.
Det sidste vædske bliver filtreret i en centrefuge hvor efter det får det helt rene hvide sukker.
Sukkeret bliver dernæst pakket og sendt ud til forbrugeren.
Selve forløbet mellem rensning til pakning løber over 12 timer.

så næste gang du laver kage eller låner sukker så husk hvilken rolle sukkerroen har.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar